Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2008 18:41 - Моля за съвет
Автор: ivayla Категория: Тя и той   
Прочетен: 2731 Коментари: 7 Гласове:
1



Здравейте, СЕМЕЙСТВО!
Казвам се Ивайла, на 35 години съм, съпругът ми е на 42, а синът ни - на 4.
Отдавна чета публикациите ви, много са ми интересни. Намирам полезни неща и за мен в тях. Но и аз, като много хора, преди време, когато бракът ми беше съвсем мъниче, си казвах: "Аааааааа, това не може да ми се случи на мен и на съпругът ми.." Погледнато от днешна гледна точка осъзнавам, че са се променили толкова много неща.... Но преди да ви ги разкажа накратко е може би по-добре да ви кажа малко факти: със съпругът ми сме заедно от 2001-ва година, в началото бяхме от модерните - съжителстващи заедно, даже детенцето ни се роди без да имаме брак, но впоследствие решихме да станем истинско семейство - през 2005-та година. Та какво беше в началото: 1. Правехме всичко заедно - това е било грешка, но не знаех, че е така тогава; 2. Прекарвахме много време заедно и това ни беше изключително приятно - разговори за всичко, редовен секс.; 3. Не бяхме така обсебени от работата си и не носехме (е, почти...) работната атмосфера вкъщи заедно със задачите и неприятностите. 4. Домакински задължения, финанси, почивки... - това го бяхме разпределили помежду ни като задължения.
Сега нещата са различни: 1. Почти нищо не правим заедно; 2. Времето, в което сме заедно е изключително малко - съпругът ми ходи често в командировки и е извън града, а аз до скоро работех на смени - тоест можем да се "видим" вечер във времето от 22 до 23,30 ч., ако съпругът ми е в града, ако междувременно не заспи пред телевизора, ако аз не съм на работа - тоест този час и половина съвсем не е всеки ден. Честотата на секса рязко намаля - от 3-4 пъти седмично сега е 3-4 пъти месечно - причини: умора от работния ден или липса на единия от дома. 3. Желаейки да осигури сигурност на семейството си, съпругът ми се отдаде на работата си с цел да се издигне - тоест - да печели повече пари. Ефектът - не се разделя с преносимия си компютър, с него вечеря, в него гледа, когато си говори с мен... Това ме кара да се чувствам някак излишна. Е, издига се в работата си, но цената, която плащаме за това не ми харесва. Та той живее с работата си! 4. Може би се досещате, че всичките задължения по дома, детето, сметките, колата, финансите, почивките и т.н. са на моя гръб. По-лесно ми е да кажа, че съпругът ми изхвърля боклука и много рядко ремонтира нещо (смяна на изгорели крушки не се брои за ремонт - аз го правя :) Не искам да се чувствам като героиня, но трябва да завърша с това, че аз също ходя на работа, от съвсем скоро - на нова - съвсем различна от старата, на която трябва тепърва да се доказвам и да израствам. Основният ми мотив за смяна на досегашната ми работа беше нуждата от израстване, от развитие, от свобода пред мен като специалист, а и не на последно място - работното ми време вече няма да е на смени, най-после ще работя от понеделник до петък през деня, а в събота и неделя, както и по празниците ще бъда със семейството си.
Е, дълъг беше разказа ми, за което моля за извинение, но наистина разчитам на професионалния ви съвет как да намерим вкъщи баланса работа - личен/семеен живот и как да бъдем по-добри родители - та това малко създание (на 4 г.) трябва да расте в здраво семейство, с усмивка и любов.
Наистина разчитам на вас, това е първата ми молба за помощ от професионални семейни консултанти.
Предварително благодаря!
Ивайла


Тагове:   съвет,   моля,


Гласувай:
1




1. varg1 - страшна работа
03.02.2008 18:54
слушаи метаЛ
цитирай
2. comfy - Привет, Ивайла!
04.02.2008 10:10
Добре дошла тук!
Пожелавам ти приятно време с блога и неговите постоянни обитатели - но не се заблуждавай: тук е като в живота - има всякакви хора... :)))

Проблемът ти е толкова често срещан, че може да се открие у всяко второ семейство с аналогични на вашето параметри (възраст, работа и т.н.).

Определено мисля, че ти си започнала Промяната, към която се стремиш - ти започваш да излизаш от тази "безизходица"..... Дори писането в блога помага - малко, но помага...

Бих ти разказал някои неща (нали знаеш, не питай старо, а патило), но първо се опитай да решиш следната задачка:

Предстои състезание с коне, конно надбягване. В последния момент, обаче, идва главният съдия и казва:
- Днес има промяна в правилника. Ще спечели този, чийто кон пристигне ПОСЛЕДЕН на финала.

Всички се шашнали от новото условие, но един от ездачите събрал останалите подшушнал им нещо и... състезанието все пак започнало...

Какво им казал той и как протекло състезанието?

Поздрави, Ивайла! :)

;)
цитирай
3. ivayla - Благодаря за отговора!
04.02.2008 21:35
Благодаря! Тази задачка ми се струва позната, но за съжаление не мога да се сетя за отговора, а и логиката ми е във ваканция тези дни, защото непрекъснато се караме, даже в момента плача... Предполагам, че е казал нещо от типа на : "Вие винаги сте били по-бързи от мен, сега е моя ред да ви победя"... Но това е просто налучкване...
Благодаря още веднъж!
цитирай
4. comfy - Привет, Ивайла!
05.02.2008 09:47
Твоят проблем едва ли може да се реши, ако само ти желаеш това... Необходимо е да се включи и съпругът ти! А всъщност той смята ли, че има някакъв проблем?
... Искам също да развенчая набързо един мит - семейното консултиране не представлява комплект от съвети, които, ако спазваш, всичко ще се нареди... То включва още много неща, но те не биха могли да бъдат разгледани тук - самият аз съм психологически консултант и се занимавам точно с такива проблеми... Но не съм в София... Всъщност не знам ти откъде си...
Пиши ми на лични, ако те интересува, ОК?

Поздрави! :)
цитирай
5. анонимен - Как се праща лично съобщение?
05.02.2008 10:08
Не знам как се праща лично съобщение.... От Шумен съм.
цитирай
6. ivayla - Горният постинг е мой
05.02.2008 10:09
Горният постинг е мой, но не бях влязла с акаунта си.
цитирай
7. barin - Здравей, Ивайла. В брака всеки т...
31.03.2021 21:53
Здравей, Ивайла. В брака всеки трябва да си изпълнява задълженията. При мен е така, че сме си разпределили нешата. Дори чето съпругата ми остава на заден план, но винаги получава от мен признание, че е помогнала за моите постижения и успехи.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivayla
Категория: Тя и той
Прочетен: 13218
Постинги: 1
Коментари: 7
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031